• GRAN LLIBRE DELS COGNOMS CATALANS, EL

    ALBAIGÈS, JOSEP M. EDICIONS 62 Ref. 9788429756661 Altres llibres de la mateixa col·lecció Altres llibres del mateix autor
    Heu pensat mai en la gran càrrega de significació que tenen alguns cognoms com ara Lladre, Deulofeu o Guanyavents? Què ens volen dir?, què volien dir de les persones que els van portar per primer cop? Els co-noms o «segons noms» són una manera antiquíssima de localitzar i organitzar l¿entorn, d¿atri...
    Ancho: 158 cm Largo: 233 cm Peso: 404 gr
    Esgotat
    25,90 €
  • Descripció

    • ISBN / EAN : 978-84-297-5666-1
    • Encuadernació : TAPA DURA
    • Data d'edició : 01/11/2005
    • Any d'edició : 2005
    • Idioma : CATALÀ
    • Autors : ALBAIGÈS, JOSEP M.
    • Número de pàgines : 272
    • Col·lecció : NO FICCIÓ
    Heu pensat mai en la gran càrrega de significació que tenen alguns cognoms com ara Lladre, Deulofeu o Guanyavents? Què ens volen dir?, què volien dir de les persones que els van portar per primer cop? Els co-noms o «segons noms» són una manera antiquíssima de localitzar i organitzar l¿entorn, d¿atribuir un tret diferencial als altres i als seus descendents. Els cognoms especificaven qui era qui a través d'una informació concreta, per exemple, l¿origen, l¿ofici, un tret físic (Ciceró significa ¿cigró¿, per les berrugues que cobrien el rostre del senador i filòsof romà) o, molt més sovint, l'ascendència directa (Galilei, Johnson o González eren els fills de Galileo, John i Gonzalo). A Catalunya sorgeixen d¿aquesta mateixa manera cognoms com Bosch, Roca, Riera, Pastor, Ferrer, Sagristà, Ramon o Ferrandis, fins a arribar als gairebé 200.000 que existeixen actualment. Des d¿un coneixement profund, Josep Maria Albaigès ens ofereix un recorregut molt atractiu pels cognoms catalans més freqüents. Així doncs, és molt probable que el lector hi trobi el seu i l'explicació d'on prové i què significa. Però, també, hi trobarà tota mena d'informació complementària, com ara quins són els llinatges més coneguts a casa nostra o quins han estat els personatges més destacats de la història de Catalunya. I fins i tot s¿endurà alguna sorpresa, en descobrir «castellans falsos» en alguns cognoms, com és el cas de Garcia.Josep Maria Albaigès i Olivart (Juneda, Baix Urgell, 1940) és enginyer de camins, economista i polígraf. En el camp de l'onomàstica, es va donar a conèixer amb Diccionari de noms de persona, publicat l'any 1980 per Edicions 62 i reeditat una desena de vegades. Altres llibres seus en aquesta matèria són El libro de los nombres, El gran libro de los nombres, Diccionario de nombres de persona, Enciclopedia de los nombres propios, Diccionari dels noms de noia i Diccionari dels noms de noi. Ha escrit estudis i articles de la seva especialitat professional i, també, de caire tècnic, lingüístic, literari, geogràfic, històric i empresarial per a diverses publicacions. A Edicions 62 ha publicat recentment El gran llibre dels noms.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.