• BOGERIA, LA

    OLLER, NARCIS ANGLE EDITORIAL Ref. 9788496521889 Altres llibres de la mateixa col·lecció Altres llibres del mateix autor
    TERCERA EDICIÓLa gran obra del pare de la novel·lística catalana modernaEls límits entre la raó i els sentimentsLa bogeria és una novel·la-estudi psicològic d’una malaltia (la demència) i les conseqüències socials d’aquest fet en la persona de Daniel Serrallonga segons tres punts de vista: el del na...
    Ancho: 130 cm Largo: 195 cm Peso: 250 gr
    Disponible sota comanda (de 3 a 7 dies)
    8,95 €
  • Descripció

    • ISBN / EAN : 978-84-96521-88-9
    • Encuadernació : RÚSTICA
    • Data d'edició : 01/09/2007
    • Any d'edició : 2007
    • Idioma : CATALÀ
    • Autors : OLLER, NARCIS
    • Número de pàgines : 176
    • Col·lecció : ANGLE LECTOR
    • NumeroColeccion : 04
    TERCERA EDICIÓ



    La gran obra del pare de la novel·lística catalana moderna

    Els límits entre la raó i els sentiments

    La bogeria és una novel·la-estudi psicològic d’una malaltia (la demència) i les conseqüències socials d’aquest fet en la persona de Daniel Serrallonga segons tres punts de vista: el del narrador, que a la vegada és també un personatge (actitud humanitària); el d’un amic del malalt (actitud habitual de la gent davant el boig), i el d’un metge (actitud científica i positivista).

    La novel·la té dues característiques essencials: l’objectivisme creat pels diferents punts de vista i el determinisme. En efecte: la vida de Daniel Serrallonga ve determinada pel medi i per l’herència (pare dement i suïcida, mare mística i histèrica, una germana malformada i epilèptica i una altra de nimfòmana).

    Curadora: Maria Dasca



    Narcís Oller

    És considerat el fundador de la novel·la catalana moderna. Nascut a Valls el 1846, exerceix d’advocat i procurador dels tribunals a Barcelona, on mor el 1930. En la seva creació Narcís Oller s’inclina, d’entrada, per la prosa realista, però el seu talent el durà a conrear també la narrativa naturalista, amb la incorporació d’elements romàntics i modernistes, i finalment explorarà el potencial psicològic dels personatges.

    La brillant novel·lística de Narcís Oller ocupa un lloc destacat no només en la literatura del nostre país sinó també a Europa gràcies a obres com La papallona (1882) -precedida per una carta-pròleg d’Émile Zola-, L’escanyapobres (1884), La febre d’or (1890-1892), La bogeria (1899) o Pilar Prim (1906), culminació del seu art.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.